Start nu

Gode rutiner

Inspiration til hvordan du finder en rutine,
der fungerer for dig

Der findes ikke én rigtig måde, når det drejer sig om at skabe en rutine, der fungerer for dig.

Få en god rutine med Wegovy®

For nogle kan det sværeste tidspunkt på dagen være om aftenen, hvor det er nemt at komme ind i vanen med at spise snacks, mens man ser fjernsyn. Det kan være bedst ikke at købe snacks og have dem i huset eller at skifte til sundere alternativer.

Det kan også være en god hjælp at føre en taknemmelighedsdagbog. Hvis man hver dag skriver tre ting ned, som man er taknemmelig for, kan det hjælpe med at bevare fokus og en positiv indstilling. Når man forsøger at tabe sig, er det nemt at miste perspektivet og glemme alt andet, der er godt.

Gør de positive ting til vaner

Få mest muligt ud af de dage, hvor du har det godt: Du kan måske nå at motionere, sige nej til pizza og lave mad fra bunden. På de dårlige dage, når du har svært ved at komme ud af sengen, tager bussen i stedet for at gå på arbejde eller spiser kiksene på kontoret, skal du ikke være for hård ved dig selv. Gør de positive ting til vaner. Jo oftere du går til arbejde, jo oftere bliver det automatisk. Jo oftere du vågner og laver simple strækøvelser, jo oftere bliver det en normal ting at gøre, når du vågner.

Prøv at undgå at give op, selv når tingene ikke går helt efter planen. Forbliv positiv, og tag hver dag, som den kommer.

Nå dit mål

En god vane at komme ind i kan være en udendørs motionsgruppe om morgenen, som kan hjælpe dig med at få en god start på dagen. At være ude i den fri natur kan gøre en stor forskel for dit velvære.

Forestil dig, hvordan du ville have det, hvis du tabte 10 % af din kropsvægt, hvor stort et incitament det ville være for at fortsætte med at arbejde på at nå dit mål.

Du kan holde øje med, hvad du spiser ved at føre en maddagbog. Ved at gennemgå, hvad du spiser, kan du se, hvor meget forarbejdet mad din kost indeholder sammenlignet med frisk frugt, fisk og grøntsager, og hvor meget tid der er mellem måltiderne.

Et fundament du kan bygge videre på

For dem med en meget travl livsstil, kan det være svært at finde muligheder for at motionere. Indstil en påmindelse på din mobiltelefon for at hjælpe dig med at huske, når det er tid til at rejse dig op og bevæge dig. Selv en kort gåtur i nærheden af, hvor du arbejder eller bor, kan være et godt udgangspunkt. Husk, at det er OK at starte i det små, da det kan hjælpe dig med at skabe et fundament, du kan bygge videre på.

Hør Jesper Nygart fortælle om medicinsk vægttab

Jesper Nygart er speciallæge i almen medicin og har stiftet FIT for LIVET. Han har selv kæmpet mod overvægt i hele sit voksne liv, indtil han startede på vægttabsmedicin. Her oplevede han hurtigt epokegørende resultater.

Selvom man mister appetitten, er det stadig vigtigt at få tilført den nødvendige mad. For at kroppen kan tabe sig, er det korrekt, at vi skal være i kalorieunderskud, men samtidig skal kroppen stadig have brændstof i form af mad for at kunne tabe sig

– Stine –