Start nu

Medicinsk vægttab

Er medicinsk vægttab det rette for mig?

Svær overvægt er et problem for 900.000 danskere. Både socialt og sundhedsmæssigt. Du har måske prøvet utallige sultekure uden varige resultater. Og nu er du klar til at få styr på din overvægt én gang for alle. Det skal være nemt og effektivt at gå til og tilpasses din livsstil, så du ikke går for meget på kompromis med din hverdag. Derfor kan appetitregulerende medicin i kombination med individuelle kostguides sandsynligvis hjælpe dig trygt i mål.

Hvem kan få medicinsk vægttab?

Medicinsk vægttab er ikke et spørgsmål om at se bedre ud; ved overvægt og fedme er det dit helbred og dit psykiske og fysiske velvære, der står på spil.

Et vægttab for livet

Overvægt kan medføre over 60 forskellige sygdomme, og den overvægtige har 25-30% større risiko for at blive syg eller dø for tidligt. 20% af alle cancertilfælde skyldes overvægt, og selv med effektfuld cancerbehandling har overvægtige en lavere overlevelse end de cancerpatienter, der i mellemtiden har tabt sig. Læg dertil et dårligere sexliv, lavere testosteron hos mænd, nedsat frugtbarhed hos kvinder og psykosociale byrder i form af fx stigmatisering og mange andre kedelige tilstande. Der kan altså være flere gode grunde til at overveje medicinsk vægttab.

Hvem er egnet til medicinsk vægttab?

Præparaterne Wegovy® og Ozempic® kan ordineres til personer med:

  • Et BMI over 30
  • Et BMI over 27 og med en vægtrelateret sygdom fx for højt kolesterol, prædiabetes osv.

Er du i tvivl om, hvorvidt et medicinsk vægttab med Wegovy® eller Ozempic® er den rette løsning for dig? Så er du altid velkommen til at tage fat i FIT for LIVET.

Hør Jesper Nygart fortælle om medicinsk vægttab

Jesper Nygart er speciallæge i almen medicin og har stiftet FIT for LIVET. Han har selv kæmpet mod overvægt i hele sit voksne liv, indtil han startede på vægttabsmedicin. Her oplevede han hurtigt epokegørende resultater.

Selvom man mister appetitten, er det stadig vigtigt at få tilført den nødvendige mad. For at kroppen kan tabe sig, er det korrekt, at vi skal være i kalorieunderskud, men samtidig skal kroppen stadig have brændstof i form af mad for at kunne tabe sig

– Stine –