Medicinsk vægttab

Slut med kure uden effekt

Kæmper du med svær overvægt, har du sikkert også været på utallige kure med yoyo-effekt. Du tæller kalorier, bevæger dig mere og får et hurtigt vægttab, men resultatet er næsten umuligt at fastholde. Det er fordi, din hjerne belønner dig, hver gang du spiser, og fordi du ikke føler dig helt mæt – og derfor gør alt for, at du tager på igen. En irriterende barriere, der gør det svært at tabe sig og holde vægttabet ved lige. Uanset hvor meget du løber og skruer ned for madindtaget.

En vej til at komme i mål handler ikke om viljestyrke, men om hormoner dannet i bugspytkirtlen. I moderne medicinsk vægttab bruges der lægemidler, der hjælper biologien på vej til et varigt vægttab uden sult. Vægttabsmidlerne efterligner virkningen af kroppens naturlige tarmhormon, Glukagon, som er med til at regulere din appetit. Du føler dig mæt hurtigere og spiser derfor færre kalorier. Medicinsk vægttab kan altså hjælpe dig med ikke at tage på igen, fordi kroppen ikke har tendens til at gøre dig sulten.

Se video med Jesper Nygart, lægen bag…

Afspil video

”Har været på utallige slankekure, der kun virkede på den korte bane. Og i overgangsalderen stak vægten helt af med forhøjet blodtryk og forhøjet blodsukker (prædiabetes) oveni. I dag har jeg tabt 15 kilo, holder vægten, og alle tal ser fine ud. Og der er stadig plads til at nyde livet. Det kan jeg kun takke Jesper og hans team for”.

Charlotte

Hvad siges der om metoden?

”Patienterne er vilde efter vægttabsmiddel”
Ugeskrift for Læger, oktober 2022
»Min indgang er medicinsk. Den handler om at studere komplikationerne til overvægt og fedme, og der er ikke skyggen af tvivl. Vi har arbejdet meget med fedmekirurgi og ved, hvad et radikalt vægttab kan medføre, hvor stor en forbedring af hjertekarsygdomme og dødelighed sådan et vægttab giver. Fra den synsvinkel er det godt at behandle«.
Jens Juul Holst
Professor og forsker på Biomedicinsk Institut, tilknyttet Novo Nordisk Foundation
Scroll to Top