Varigt vægttab uden sult

Slut med kure uden effekt

Kæmper du med svær overvægt, har du sikkert også været på utallige kure med yoyo-effekt. Du tæller kalorier, bevæger dig mere og får et hurtigt vægttab, men resultatet er næsten umuligt at fastholde.

Det er fordi, din hjerne belønner dig, hver gang du spiser, og fordi du ikke føler dig helt mæt – og derfor gør alt for, at du tager på igen. En irriterende barriere, der gør det svært at tabe sig og holde vægttabet ved lige. Uanset hvor meget du løber og skruer ned for madindtaget.

En vej til at komme i mål handler ikke om viljestyrke, men om hormoner dannet i bugspytkirtlen. I moderne medicinsk vægttab bruges der lægemidler, der hjælper biologien på vej til et varigt vægttab uden sult.

Mennesker med svær overvægt er typisk konstant sultne, men medicinen gør, at du føler dig mæt, så du helt naturligt skærer ned på dit madindtag. Samtidig skruer medicinen ned for din lyst til fede sager.

Se video med Jesper Nygart, lægen bag…

Afspil video

Medicinen er godkendt og videnskabeligt dokumenteret. Det er en hjælp til selvhjælp, men ikke et quick-fix, selv om den booster dit vægttab, så du hurtigt taber en del kilo. Medicinen er dit redskab som sammen med tilpassede kostvaner og livsstilcoaching får dig i mål – også på den lange bane. 

Medicinen virker formentlig kun så længe, at den tages. Derfor kan medicinen ikke stå alene, hvis du ønsker et stort og langvarigt vægttab uden medicin. Vores filosofi er, at en hurtig og effektiv reduktion af vægten er et motiverende skub i den rigtige retning, der kan give mod på en virkelig forandring af ens livsstil.

Man kommer dog ikke uden om, at livsstilen og vanerne skal lægges om efter de klassiske metoder. Det vil sige sund og nærende kost, begrænset kalorieindtag og regelmæssig motion. Til visse personer vil livslang behandling med vægttabsmedicin formentlig komme på tale.

Det opleves som en udtalt nedsat appetit og nedsat trang til mad med højt fedtindhold.

Hvem kan få behandling?

Ikke alle kan få vægttabsmedicin. Har du kun et par ekstra kilo for meget på sidebenene, er du ikke kvalificeret. FIT for LIVET tilbyder kun onlineforløb til personer, der lider af moderat og svær overvægt. Overvægt vurderes på BMI-skalaen.

”Har været på utallige slankekure, der kun virkede på den korte bane. Og i overgangsalderen stak vægten helt af med forhøjet blodtryk og forhøjet blodsukker (prædiabetes) oveni. I dag har jeg tabt 15 kilo, holder vægten, og alle tal ser fine ud. Og der er stadig plads til at nyde livet. Det kan jeg kun takke Jesper og hans team for”.

Charlotte

Scroll to Top