Start nu
Start nu

Medicinsk optrapning

Wegovy® dosering & optrapning

Wegovy® Flextouch® findes i fem forskellige versioner med enten 0,25 mg, 0,5, mg 1,0 mg, 1,7 mg eller 2,4 mg med hver deres farvekode. Hver af disse Wegovy® Flextouch® penne indeholder fire doser til indsprøjtning med en uges mellemrum, dvs. at hver pen svarer til fire ugers forbrug.

Sådan optrappes Wegovy®

Du starter altid med Wegovy® 0,25 mg, og efter fire injektioner med en uges mellemrum er sprøjten tom. Som udgangspunkt ligger der recepter klar til de første 12 uger. Men oplever du bivirkninger eller god effekt på en given dosis, skal du skrive til os. Hvis du følger optrapningen skal du skrive til os en lille uge, inden du skal bruge en ny recept. Her vil vi gerne kende dit taljemål og vægttab.

Vi tilstræber at vedligeholdelsesdosis er lavest mulig, på det niveau som giver nedsat sult uden bivirkninger. 80% af vores patienter har et tilstrækkeligt vægttab på 1,0 mg eller mindre.

Vi får mange spørgsmål om antallet af klik for en bestemt dosis. Vi har derfor udviklet en Wegovy® Kliktæller. Brug af beregneren som klikskema er på eget ansvar. Som udgangspunkt anbefaler vi, at du bruger Wegovy®-penne som foreskrevet af producenten. Du finder Wegovy® Kliktæller her.

Hos FIT for LIVET er det vores erfaring, at flere patienter har god effekt på en lav dosis.

Nedenfor kan du se klik skema med de i udgangspunktet forskellige dosistrin:

FIT for LIVETs patientspecifikke optrapning af Wegovy®

Det er langtfra alle, der behøver at nå op på den højeste dosis medicin. Hvis du mærker en god effekt på en lavere dosis, kan du derfor godt fortsætte på den lave dosis.

Ved bivirkninger:

Såfremt du har bivirkninger, kan vi forskyde intervallet mellem de enkelte doser fra samme pen for at nedbringe koncentrationen af Wegovy® i din krop, og / eller ordinere endnu en fire uges behandling på samme trin, så du får tid til at vænne dig til Wegovy®.

Ved god effekt på lav dosis:

FIT for LIVET går ind for, at den enkelte får den mængde medicin, der er nødvendig for at nå sit mål, men heller ikke mere. Desuden kan det være motiverende for dig at vide, at hvis du sætter alt ind med sund livsstil, kan det være, at du kan blive på trin 2 eller formentlig trin 3 og dermed spare 1.000,- kr. hver fjerde uge, dvs. 13.000,- årligt, som er prisforskellen mellem 1 mg og 2,4 mg sprøjterne. Du kan se priserne på Wegovy her.

Vi kan ikke love, at det ved en lavere dosis vil lykkes for dig, for ud over at du måske har præsteret et fint vægttab, kræver det, at Wegovy®  stadig virker tilstrækkelig effektivt på din sult, da sulten uvægerligt senere vil have indflydelse på din vægt. Desuden er det formentlig ikke realistisk for personer, der har et BMI over 30, eller som ønsker et hurtigt vægttab.

Men så skal du vide, at doseringen altid senere kan øges til næste trin, og at du har gjort, hvad du kunne.

Den uhensigtsmæssige optrapning af Wegovy®

Vi har set, at enkelte tager Wegovy® i en periode, men så i forbindelse med forskellige begivenheder, fx for at få mere appetit, trapper sig ned for senere at trappe sig op igen. Studier på rotter har vist, at svingende doser af Wegovy® mindsker effekten af medicinen, og det kan måske give bagslag på den lange bane.

Hør Jesper Nygart fortælle om medicinsk vægttab

Jesper Nygart er speciallæge i almen medicin og har stiftet FIT for LIVET. Han har selv kæmpet mod overvægt i hele sit voksne liv, indtil han startede på vægttabsmedicin. Her oplevede han hurtigt epokegørende resultater.

Selvom man mister appetitten, er det stadig vigtigt at få tilført den nødvendige mad. For at kroppen kan tabe sig, er det korrekt, at vi skal være i kalorieunderskud, men samtidig skal kroppen stadig have brændstof i form af mad for at kunne tabe sig

– Stine –