Start nu

Wegovy - Novo nordisk

Wegovy® medicin
til vægttab fra Novo Nordisk

Wegovy® er en ny og effektiv medicin til vægttab fra Novo Nordisk med dokumenteret effekt. Medicinen virker ved at sænke appetitten og tages som injektion.

Wegovy® er et slankemiddel beregnet til behandling af overvægt hos personer med et BMI over 30 eller personer med et BMI fra 27, der har en risiko for at udvikle visse vægtrelaterede følgesygdomme.

Hvad er Wegovy®?

Wegovy® er produceret af Novo Nordisk og efterligner kroppens naturlige appetitregulerende tarmhormon, Glukagon (GLP-1) via det aktive stof Semaglutid. Det giver en hurtigere mæthedsfølelse, så man indtager færre kalorier. Medicinen injiceres 1 gang om ugen ved hjælp af en kort og tynd nål. Wegovy® blev endeligt godkendt til salg i Danmark i slutningen af 2022.

Hvor hurtigt virker Wegovy®?

Et godt mål er 1 kilos vægttab om ugen. Det er vigtigt, at vægttabet er stabilt og ikke går for hurtigt. Vores ønske er at hjælpe dig med at opnå et varigt vægttab med en sund livsstil. Et anerkendt studie viser, at ved at kombinere GLP-1 slankemedicin, rådgivning og en sund livsstil kan man opnå et 3 gange større vægttab, end hvis man kun blev vejledt om en sund livsstil.

Hvilke resultater kan jeg opnå med Wegovy®?

Det maksimale vægttab med Wegovy® kan du forvente ca. 68 uger efter, du er startet i behandlingen. Udgangspunktet for vurderingen er et studie med den maksimale vedligeholdelsesdosis efter optrapning på 2,4 mg medicin i kombination med en sund livsstil, der består af en kaloriefattig kost og motion.

Hvor længe skal jeg tage Wegovy®?

Har du et BMI over 30, må du forvente, at behandlingen med vægttabsmedicin er livsvarig. For personer med et BMI på mellem 27-30, er der en realistisk mulighed for en nedtrapning af medicinen efter at have opnået det maksimale vægttab. Der er på nuværende tidspunkt ikke nogen kliniske undersøgelser med en egentlig udtrapning af Wegovy® medicin.

Ønsker du at ophøre med behandlingen med Wegovy®, er det en god forudsætning, at du forinden allerede har opnået minimum dit ønskede vægttab. Derudover skal du have vedligeholdt en sund livsstil med kaloriefattig diæt og motion i behandlingsperioden og opretholdt gode spisevaner, fx i forhold til mellemmåltider og hurtigspisning.

Livsstilen skal i god tid – og helst i hele behandlingsperioden med Wegovy – være ændret i forhold til kost, søde sager, alkohol, motion, hurtigspisning, mellemmåltider osv.

Desuden bør der ikke være for meget uro med hensyn til samliv, børn, arbejde og andet, der kan influere ens sjæleliv.

Under de forudsætninger kan man langsomt nedtrappes trin for trin, mens man observerer en eventuel udviklingen af appetit, vægt og fastholdelse af den sunde livsstil. Hvis ”isen bærer”, tager man endnu et trin ned.

Kan jeg få Wegovy® i håndkøb?

Wegovy® er receptpligtig og skal ordineres af en læge, fx hos en læge på en online vægttabsklinik som FIT for LIVET eller af din egen praktiserende læge. Wegovy® er receptpligtig medicin og udskrives på baggrund af en lægefaglig vurdering. Derfor skal du have en recept på Wegovy® fra en læge, hvis du skal købe det. Det gælder uanset, om du køber det online eller på apoteket. 

Hos FIT for LIVET får du et spørgeskema, hvor du skal besvare en række spørgsmål om dit helbred. Hvis vi vurderer, at du er egnet til medicinsk vægttab, kan du få udskrevet en recept på Wegovy®.

Efter jeg tabte mig
begyndte jeg at hvile
meget mere i mig selv.

Hvem kan få Wegovy®?

For at blive godkendt til Wegovy®, skal du have et BMI på minimum 30 eller et BMI på 27 med en vægtrelateret risikofaktor, fx:

Forhøjet blodtryk eller kolesterol – hjertekarsygdomme – søvnapnø – prædiabetes, PCOs – vægtrelaterede smertetilstande i led – vægtrelateret cancer (brystkræft, spiserør, tyk-og endetarm, livmoder, m.fl.) – stort taljemål, dvs. mænd over 102 cm og kvinder over 88 cm. 

Indtager du anden medicin, eller er der andre relevante sundhedsforhold, kan det have betydning for, om du bør behandles med Wegovy®. Dette vil bero på en lægefaglig vurdering af den behandlingsansvarlige læge. Er du i tvivl om, hvorvidt du egner dig til behandlingen, står vi hos FIT for LIVET klar til at besvare dine spørgsmål.

Hvad koster Wegovy®?

Prisen på Wegovy® afhænger af den dosis, du får udskrevet.

Wegovy® med 4 doser til 4 ugers behandling:

  • 0,25 mg, 0,50 mg og 1,00 mg koster ca. 1.325,-
  • 1,7 mg koster ca. 1.850,-
  • 2,4 mg koster ca. 2.370,- 

Kan jeg få tilskud til Wegovy®?

Er du medlem af Sygeforsikringen ”danmark” og tilhører Gruppe 1 eller 2, kan du få et tilskud på 50%. Medlemmer i Gruppe 5 kan få 25% i tilskud til Wegovy®. Medlemmer i Basisgruppen og Gruppe S får ikke tilskud til Wegovy®. Det offentlige giver ikke tilskud til receptpligtig medicin til behandling af svær overvægt med Wegovy®.

Sygeforsikringen ‘danmark’ har senest oplyst, at der ikke længere gives generelt tilskud til vægttabsmedicin fra 1. januar 2024. 

Hvorfor vælge Wegovy® fra FIT for LIVET?

Hos FIT for LIVET ønsker vi at hjælpe mennesker på vej til et varigt vægttab med skræddersyet lægefaglig rådgivning og den nyeste godkendte vægttabsmedicin.

Du får et kompetent team af vægttabseksperter, som guider dig sikkert gennem et realistisk og effektivt vægttab med færrest mulige gener og bivirkninger.