Start nu
Start nu

Wegovy - Novo nordisk

Wegovy® medicin
til vægttab fra Novo Nordisk

Wegovy® fra Novo Nordisk er en dokumenteret effektiv fedmemedicin til behandling af overvægt. Slankemidlet er beregnet til personer med en BMI over 30 eller en BMI på 27 med risiko for vægtrelaterede sygdomme.

FIT for LIVET har differentierede BMI-grænser for visse etniciteter med øget sygdomsrisiko ved overvægt, der starter ved en BMI på 27 eller 25 med risikofaktorer.

Hvad er Wegovy®?

Wegovy® er fedmemedicin produceret af Novo Nordisk, som efterligner kroppens naturlige appetitregulerende tarmhormon, Glukagon (GLP-1) via det aktive stof Semaglutid. Wegovy® blev endeligt godkendt til salg i Danmark i slutningen af 2022.

Hvordan virker Wegovy®?

Wegovy® virker ved at give dig en hurtigere mæthedsfølelse og mindre madtrang. Du indtager dermed færre kalorier og har lettere ved at tabe dig. Fedmemedicinen injiceres 1 gang om ugen ved hjælp af en kort og tynd nål.

Sætter Wegovy® også forbrændingen op?

Nej, Wegovy® er kun et appetitregulerende slankemiddel, der dæmper sultfølelsen.

Hvor hurtigt virker Wegovy®?

Et godt mål er 0,5 måske op til 1 kilos vægttab om ugen. Det er vigtigt, at vægttabet er stabilt og ikke går for hurtigt. Hurtigt vægttab vil formentlig betyde større tab af muskler, hvilket ikke er ønskværdigt. Vores ønske er at hjælpe dig med at opnå et varigt Wegovy® vægttab med en sund livsstil.

Et anerkendt studie viser, at ved at kombinere GLP-1 slankemedicin, rådgivning og en sund livsstil kan man opnå et 3 gange større vægttab, end hvis man kun blev vejledt om en sund livsstil.

Effekten kan variere, og nogle mærker en effekt allerede ved første dosis. FIT for LIVETs erfaring er dog, at de fleste først mærker effekten ved 0,50 eller 1 mg. Oplever du en god effekt på en lav dosis, kan du godt blive på den lave dosis.

Hvilke resultater kan jeg opnå med Wegovy®?

Det maksimale vægttab med Wegovy® slankemiddel kan du forvente ca. 68 uger efter, du er startet i behandlingen. Udgangspunktet for vurderingen er et studie med den maksimale vedligeholdelsesdosis efter optrapning på 2,4 mg medicin i kombination med en sund livsstil, der består af en kaloriefattig kost og motion.

Hvor meget bør jeg træne på Wegovy®?

Et nyt dansk studie af Novo Nordisk har vist, at personer på fedmemedicin, som trænede både under og efter vægttabsforløbet, kunne bevare vægttabet et år efter, de stoppede med medicinen. Træningen indebar, at deltagerne fik pulsen op i 2 timer om ugen. Især styrketræning og bevaring af muskelmassen er vigtigt for at kunne fastholde et vægttab og modvirke, at tabt vægt ikke genoptages som især fedtmasse. Studiet er lavet med Saxenda / Victosa, men læringen er formentlig tilsvarende for Wegovy.

wegovy udtrapning

Kilder: TV2 og Healthy weight loss maintance with excercise, GLP-1 receptor agonist.

Om træningen i studiet

Træningen indebar først en seks ugers introduktionsfase, hvor træningsvolumen gradvist blev øget. Fra uge 7 blev deltagerne opfordret til at deltage i overvåget gruppetræning to gange om ugen og til at træne individuelt to gange om ugen. Gruppetræningen bestod af intens indendørs cykling efterfulgt af cirkeltræning.

Cirkeltræning træner både styrke og kondition på samme tid. Øvelserne udføres i rækkefølge med minimal eller uden pause. En cirkel kan indeholde forskellige øvelser, der arbejder med forskellige muskelgrupper. 

Den individuelle træning blev udført med moderat til intensitet, og typen af træning var valgfri for deltagerne. Al træning blev tracket via sportsure og pulsmålere. Deltagere, der ikke var tildelt træning, blev opfordret til at opretholde deres sædvanlige fysiske aktivitet i løbet af de 52 uger. 

Hvad sker der, når jeg stopper med Wegovy®?

Hvis du stopper fra den ene dag til den anden, vil du opleve øget sultfølelse, da appetitnedsættelsen kun virker, mens du tager medicinen. Kroppen er 6 uger om at nedbryde en enkelt dosis. Vi anbefaler derfor, at du trapper langsomt ned. Der er ikke bivirkninger ved at stoppe.

FIT for LIVET har opstartet mere end 10.000 patientforløb med Wegovy® og har stor erfaring med at håndtere eventuelle bivirkninger.

Hvor længe skal jeg tage Wegovy®?

Har du et BMI over 30, må du forvente, at behandlingen med vægttabsmedicin er livsvarig. For personer med et BMI på mellem 27-30, er der en realistisk mulighed for en nedtrapning af medicinen efter at have opnået det maksimale vægttab.

Ønsker du at ophøre med behandlingen med Wegovy®, er det en god forudsætning, at du forinden allerede har opnået minimum dit ønskede vægttab. Derudover skal du have vedligeholdt en sund livsstil med kaloriefattig diæt og motion i behandlingsperioden og opretholdt gode spisevaner, fx i forhold til mellemmåltider og hurtigspisning.

Livsstilen skal i god tid – og helst i hele behandlingsperioden med wegovi / vegovi / wegowy (Wegovy®) – være ændret i forhold til kost, søde sager, alkohol, motion, hurtigspisning, mellemmåltider osv.

Desuden bør der ikke være for meget uro med hensyn til samliv, børn, arbejde og andet, der kan influere ens sjæleliv.

Under de forudsætninger kan man langsomt nedtrappes trin for trin, mens man observerer en eventuel udvikling af appetit, vægt og fastholdelse af den sunde livsstil. Hvis ”isen bærer”, tager man endnu et trin ned.

Forløbet tager forventeligt mindst 1-2 år, så du kommer i mål med dine livsstilsændringer og det maksimale vægttab.

Kan jeg få Wegovy® i håndkøb?

Wegovy® er receptpligtig og skal ordineres af en læge, fx hos en læge på en online vægttabsklinik som FIT for LIVET eller hos din egen praktiserende læge. Wegovy® udskrives på baggrund af en lægefaglig vurdering, så du skal have en recept fra en læge for at kunne købe det. 

Hos FIT for LIVET får du et spørgeskema, hvor du skal besvare en række spørgsmål om dit helbred. Hvis vi vurderer, at du er egnet til medicinsk vægttab, kan du få udskrevet en recept på Wegovy®.

Efter jeg tabte mig
begyndte jeg at hvile
meget mere i mig selv.

Hvem kan få Wegovy®?

For at blive godkendt til Wegovy®, skal du have et BMI på minimum 30 eller et BMI på 27 med en vægtrelateret risikofaktor, fx:

 • Forhøjet blodtryk
 • Prædiabetes
 • Unormale niveauer af fedtstoffer / kolesterol i blodet
 • Vejrtrækningsproblemer under søvn / obstruktiv søvnapnø
 • Sygehistorie med hjerteanfald, slagtilfælde eller problemer med blodkar
 • Mænd med taljemål > 102 defineres som svær øget risiko for sygdom
 • Kvinder med taljemål > 88 defineres som svær øget risiko for sygdom
 • PCOs
 • Vægtrelaterede ledsmerter
 • Vægtrelateret cancer 

FIT for LIVET har desuden indført etniske BMI-grænser for behandling med Wegovy®:

For personer af sydasiatisk, kinesisk, anden asiatisk, mellemøstlig, afrikansk eller afrikansk-caribisk herkomst er FIT for LIVETs generelle BMI-krav:

 • BMI fra 27 eller
 • BMI fra 25 + mindst 1 vægtrelateret risikofaktor

Grænserne er indført, da disse grupper har en øget sundhedsrisiko ved overvægt og fedme.

Indtager du anden medicin, eller er der andre relevante sundhedsforhold, kan det have betydning for, om du bør behandles med Wegovy®. Dette vil bero på en lægefaglig vurdering af den behandlingsansvarlige læge. Er du i tvivl om, hvorvidt du egner dig til behandlingen, står vi hos FIT for LIVET klar til at besvare dine spørgsmål.

Wegovy® og narkose før operation

Skal du opereres og i narkose eller have foretaget undersøgelser, der kræver, at du faster? Vi anbefaler, at du stopper med at tage Wegovy® tre uger før operationen eller undersøgelsen. Det er for at sikre, at medicinen har mindre effekt på maven og tarmenes tømning, så maven er tømt fuldstændigt for føde, inden du bliver bedøvet.

Det anbefaler canadiske anæstesilæger, som i Canadian Journal of Medicine advarer mod risici for komplikationer, selvom der endnu mangler forskningsbaseret viden på området. Der foreliggger derfor endnu ikke officielle kliniske retningslinjer for optimal pauseringsperiode med Wegovy® før narkose.

Vægttabsmedicin, der forsinker tømningen af mavesækken, øger risikoen for alvorlige komplikationer i form af inhalering af væske og mad i lungerne (aspiration i lungerne).

Novo Nordisk har udtalt, at deres kliniske forsøg og sikkerhedsdata ikke har påvist, at medicinen førte til ‘aspiration’. Dog har virksomheden tilføjet, at medikamenterne er kendt for at resultere i forsinket tømning af maveindholdet, og at der på medicinen advares om mulige gastrointestinale bivirkninger.

Du kan læse mere om Wegovy® bivirkninger her

Hvad koster Wegovy®?

Prisen på Wegovy® afhænger af den dosis, du får udskrevet.
80% af vores medlemmer kan nøjes med 1 mg eller mindre.

Wegovy® med 4 doser til 4 ugers behandling:

 • 0,25 mg, 0,50 mg og 1,00 mg koster ca. 1.320,-
 • 1,7 mg koster ca. 1.840,-
 • 2,4 mg koster ca. 2.360,- 

Kan jeg få tilskud til Wegovy®?

Det offentlige giver ikke generelt tilskud til Wegovy®.

Sygeforsikringen ‘danmark’ har senest oplyst, at der ikke længere gives tilskud til vægttabsmedicin fra 1. januar 2024. 

Som medlem af Sygeforsikringen ”danmark” i Gruppe 1 eller 2, kunne du før få et tilskud på 50% til Wegovy®. Medlemmer i Gruppe 5 fik 25% i tilskud. Medlemmer i Basisgruppen og Gruppe S fik ikke tidligere tilskud. 

Hvorfor vælge FIT for LIVET?

Hos FIT for LIVET ønsker vi at hjælpe mennesker på vej til et varigt vægttab med skræddersyet lægefaglig rådgivning og den nyeste godkendte vægttabsmedicin.

Du får et kompetent team af vægttabseksperter, som guider dig sikkert gennem et realistisk og effektivt vægttab med færrest mulige gener og bivirkninger.