Start nu
Start nu
_BUS6617_MitWerk_gruppe_800x800px

Resultater og erfaringer

Erfaringer med Wegovy®

Kliniske forsøg har vist, at med Wegovy® tabte forsøgspersonerne sig 6 gange mere i vægt end dem med kun kaloriefattig kost og øget fysisk aktivitet. Det gennemsnitlige vægttab lå på ca. 17% af kropsvægten.

Hvor hurtigt, og hvor meget man taber sig i vægt, er forskelligt.

Du kan læse vores medlemmers historier her

Hvad kan du forvente af vægttab med Wegovy®?

At starte med Wegovy® er det første skridt mod at få kontrol over din vægt. Det er ikke en hurtig løsning – der findes ikke en hurtig løsning på at tabe sig og holde vægten nede. Det vil tage tid, og du skal være parat til at holde fast.

De mest interessante resultater fra kliniske forsøg

Alle får forskellige erfaringer – men resultaterne fra kliniske forsøg kan måske fortælle dig noget om, hvad du kan forvente.

I et klinisk forsøg blev to grupper sammenlignet: Den ene gruppe tog Wegovy® ud over en kaloriefattig kost og øget fysisk aktivitet, mens den anden gruppe kun havde en kaloriefattig kost og øget fysisk aktivitet. Gruppen, der tog Wegovy®, tabte sig 6 gange mere vægt end dem, der ikke gjorde.

I forsøget tabte personerne, der reducerede deres kalorieindtag og øgede deres fysiske aktivitet, i gennemsnit 2,4 % af deres kropsvægt, mens dem, der tilføjede Wegovy® til en sund kostplan, tabte 15 % af deres kropsvægt. De kunne holde vægten i 16 måneder med Wegovy®, og vi ved alle, hvor svært det kan være at overholde en sund kostplan og holde den nye vægt, efter vi har tabt os.

I forsøget var den gennemsnitlige startvægt ~105 kg. De personer, der fik Wegovy®, havde et vægttab på 16 kg og en reduktion i deres taljemål på 13,5 cm.

Hvad kan disse erfaringer betyde for dig?

Med Wegovy® taber du ikke kun mere vægt, end hvis du kun havde foretaget livsstilsændringer alene. Det vil også hjælpe dig med ikke at tage på igen.

I et andet forsøg fik alle Wegovy® kombineret med kaloriefattige måltider og øget fysisk aktivitet i 20 uger. Disse personer havde ikke type 2-diabetes og havde enten et kropsmasseindeks (BMI) på 30 eller højere eller på 27 til 30 med mindst 1 vægtrelateret komplikation.

De mest interessante resultater fra kliniske forsøg

Efter 20 uger blev de patienter, som nåede den fulde dosis på 2,4 mg, tilfældigt opdelt i 2 grupper, og de fortsatte i forsøget i yderligere 48 uger. Begge grupper fastholdt et reduceret kalorieindtag og øget fysisk aktivitet, men i den ene gruppe fik patienterne placebo og i den anden gruppe fortsatte patienterne med at tage Wegovy®. De der holdt op med at tage Wegovy®, tog på igen, mens de, der fortsatte Wegovy®, blev ved med at tabe sig (17 % vægttab i løbet af de fulde 68 uger).

Hvordan fastholder jeg vægttabet?

Regelmæssig motion kan være en effektiv metode til at forhindre genoptagelse af vægttab efter medicinsk behandling.

Et nyligt dansk forskningsprojekt har vist, at personer, der har tabt sig, kan bevare deres vægttab et år efter afslutningen af medicinsk behandling ved at dyrke regelmæssig motion og få pulsen op i mindst 2 timer om ugen.

Resultaterne fra studiet indikerer klart, at træning, især styrketræning og bevarelse af muskelmasse, spiller en afgørende rolle i at fastholde vægttabet over tid. Muskelmassen bidrager desuden til at forhindre, at den tabte vægt hovedsageligt erstattes af fedt.

Mindsket trang til sukker, fed mad, alkohol og rygning

FIT for LIVETs patientundersøgelse blandt 507 patienter viser en mindsket trang til nydelsesmidler.

Vi har i et afgrænset omfang kvantitativt foretaget en anonym spørgeundersøgelse blandt vores patienter på Wegovy®. Patienterne blev spurgt til trangen til søde sager, junkfood, alkohol og rygning. 507 patienter har deltaget i undersøgelsen, hvoraf 64% havde et start-BMI over 30.

Sådan kommer du i gang

Du kommer hurtigt i gang med et online vægttabsforløb hos FIT for LIVET.

1. Tegn et medlemskab,
hvorefter vi mailer dig et spørgeskema.

2. Sygeplejersken gennemgår
mål, kost & livsstil mv.

3. Du får udskrevet en recept
på vægttabsmedicin.

4. Dit online vægttabsforløb starter.
Du har ubegrænset adgang til os.

Hvem kan få behandling?

Ikke alle kan få vægttabsmedicin. Har du kun et par ekstra kilo for meget på sidebenene, er du ikke kvalificeret. FIT for LIVET tilbyder kun onlineforløb til personer, der lider af moderat og svær overvægt. Overvægt vurderes på BMI-skalaen.

"Nemt at få vejledning. Nemt at få en konsultation. Jeg har kunnet skrive, og så har der været respons lige med det samme - det har været super vigtigt for mig"