Start nu

FAQ om behandlingen

Spørgsmål & svar

Få svar på dine spørgsmål om vægttab med medicin hos FIT for LIVET. Vi har samlet de relevante og hyppigst stillede spørgsmål. Fandt du ikke svaret, du søgte, er du mere end velkommen til at kontakte os.

FAQ

Recept og medicin

Er medicinsk vægttab noget for mig?

Overvægt er et stort sundhedsmæssigt problem, da det øger risikoen for en række livsstilssygdomme. Ved medicinsk vægttab hjælper vægttabspræparater dig med at opnå og bevare dit vægttab.

Du kan læse meget mere om, hvem der kan få medicinsk vægttab her.

Hvorfor behandle overvægt med medicin?

Mange har svært ved både at komme i gang med at tabe sig, men også at fastholde vægttabet bagefter. Appetithæmmende medicin kan hjælpe, så du føler mindre sult og hurtigere mæthed. Videnskabelige undersøgelser har vist, at vægttabsmedicin sammen med sund kost og regelmæssig motion, effektivt kan kickstarte og bevare vægttabet. Medicinen kan derfor være en hjælp til dem, der kæmper med at indlede et vægttab og holde fast i det.

Selv om du tæller kalorier, bevæger dig mere og får et hurtigt vægttab, kan resultatet være næsten umuligt at fastholde. Det skyldes, at din hjerne belønner dig, hver gang du spiser, og det kan føles, som om du aldrig rigtig bliver helt mæt. Og fordi du ikke føler dig helt mæt, gør hjernen derfor alt for, at du tager på igen. Uanset hvor meget du motionerer og skruer ned for kalorieindtaget.

Et puf i den rigtige retning til et sundt og varigt vægttab kan derfor være medicin, der regulerer din sult. Sammen med simple kostguides og gode vaner kan du selv tage kontrollen over din vægt.

Læs om Wegovy

Hvornår kan jeg hente mine recepter på apoteket?

Efter din første konsultation kan du forvente, at der vil være recepter klar den næstkommende hverdag.

Du får udskrevet recepter til de første 12 uger:

  • 0,25 mg sprøjte (til 4 uger)
  • 0,5 mg sprøjte (til 4 uger)
  • 1 mg sprøjte (til 4 uger)

Du vil kunne nøjes med at hente 1 sprøjte ad gangen.

Du kan godt fortsætte på en dosis længere end 4 uger, hvis du oplever god effekt, eller hvis du har bivirkninger. Oplever du bivirkninger eller ønsker at fortsætte på en dosis, kontakt os da via: https://www.laegekontakt.dk/login

Følger du optrapningen efter planen, må du godt give besked, når den sidste sprøjte hentes via: https://www.laegekontakt.dk/login

Recepter kan forventes at være klar 2 til 3 hverdage efter henvendelse.

NB! Når du henter på apoteket, skal du være opmærksom på at få den korrekte dosis, nogle gange bliver den forkerte udleveret.

Hvorfor får jeg ikke automatisk taget blodprøve?

Er du som udgangspunkt sund og rask, tager vi ikke blodprøver, medmindre der opstår bivirkninger, ved mistanke om lavt stofskifte, PCOs, eller hvis effekten af medicinen ikke er som forventet.

Blodprøver via FIT for LIVET koster et gebyr på mellem 450-540 kr. afhængigt af antallet. Såfremt du af den ene eller anden årsag ønsker at få taget blodprøver, er du velkommen til at bestille dem hos os.

Hvordan skal Wegovy® opbevares?

Wegovy opbevares primært på køl mellem 2 og 8 grader. Medicinen kan også opbevares ved stuetemperatur.

Dosering

Hvordan indsprøjter jeg Wegovy®?

Medicinen skal tages som indsprøjtning en gang om ugen. Det har ikke nogen væsentlig betydning, om den indsprøjtes morgen, middag eller aften. Såfremt du har bivirkninger som fx kvalme, kan du eventuelt tage medicinen om aftenen.

De færreste afspritter området forinden injektionen.

Få demonstreret af speciallæge Jesper Nygart, hvordan du injicerer dig selv herunder:

Hvordan optrappes Wegovy®?

Alle starter med Wegovy® 0,25 mg, og derfra sker der en gradvis optrapning af doseringen op til vedligeholdelsesdosis på 2,4 mg.

Hos FIT for LIVET oplever vi imidlertid, at flere patienter har god effekt på en lav dosis.

Læs meget mere om Wegovy® optrapning her.

Bivirkninger

Hvilke bivirkninger har Wegovy®?

Når man starter på Wegovy® kan man opleve forbigående bivirkninger. Der er også en række sjældne bivirkninger. Det er vigtigt at kende til de mulige bivirkninger.

Læs om Wegovy® bivirkninger her.

Er kvalme og opkastning ved optrapning af Wegovy® normalt?

Kvalme og opkastning er en bivirkning ved Wegovy®. Det er normalt at opleve ‘æggebøvser’ forud for opkastning. Der er flere ting, du kan gøre, hvis du oplever kvalme og opkastning. Du kan blandt andet reducere måltidets størrelse, undgå kulsyre, alkohol og drikke rigeligt med vand. Du kan også ændre tidspunktet, hvor du indsprøjter.

Få mange flere tips og tricks til at håndtere kvalme og opkastning her.

Kostvaner

Skal jeg have en kostplan?

Når du tager Wegovy® behøver du ikke følge en bestemt kostplan. Men kosten er en vigtig del af dit vægttab, og derfor er der en række ting, du skal tænke over i forhold til valg af madvarer, portionsstørrelser osv.

Læs mere om kost og Wegovy® her.

Kan jeg drikke alkohol på Wegovy®?

Vi anbefaler generelt at mindske indtaget af alkohol for at fremme en sund og langtidsholdbar livsstil. Derudover bidrager alkohol ikke til en øget mæthedsfornemmelse, men derimod med ekstra kalorier.

Oplever du bivirkninger, fx halsbrand, kvalme, opkastning, mavesyre, sure opstød, diarre eller forstoppelse, så anbefaler vi, at du drikker færre alkoholiske drikke. Indtager du sideløbende anden medicin, kan alkohol påvirke medicinens virkning.

Hvad med sukker og søde sager?

Når du spiser slik, kager eller drikker sodavand og store mængder juice, får du en masse letoptageligt sukker, som ikke giver væsentlig mæthedsfornemmelse. Det betyder, at du kan indtage uanede mængder sukker uden om ”Wegovy® systemet”.

Det er derfor vigtigt at være opmærksom på sit indtag af søde sager fra slik og læskedrikke. Hvis du fx indtager en stor pose vingummibamser skal du løbe mere end 10 km for at brænde de overskydende kalorier af den dag.

Men gør du det? Hvis du ved på forhånd, at du ikke løber de cirka 10 km, så vil effekten af Wegovy® mindskes betydeligt og vægttabet mindskes.

Læs mere om sukker og søde sager, her

Tilskud og rabat

Dækker Sygeforsikringen "danmark"?

Sygeforsikringen “danmark” er en privat forsikring.

Hvis du er i gruppe 1 eller 2 dækker “danmark” 50% af dine udgifter til Wegovy. Er du i gruppe 5 får du 25% refunderet.

Hvis du ønsker at skifte gruppe hos “danmark” skal du klikke her:  https://www.sygeforsikring.dk/gruppeskift

Fra 1. januar 2024 giver Sygeforsikringen “danmark” ikke længere generelt tilskud til vægttabsmedicin. Der kan herefter kun opnås tilskud fra sygeforsikringen, hvis et medlem via lægen har fået bevilget enkelttilskud af Lægemiddelstyrelsen.

Hvad kan jeg gøre ved løs hud efter et stort vægttab?

Efter et stort vægttab, hvor man har tabt mange kilo, oplever nogle patienter problemer med overskydende slap og løs hud, som ikke trækker sig sammen af sig selv. Her kan en hudreducerende operation være en løsning, hvor huden bliver reduceret og opstrammet. AK Nygart tilbyder plastikkirurgi efter vægttab, hvor bodylift, brystløft, fedtsugning af arme, mave og lår er særligt efterspurgte efter et større vægttab. FIT for LIVET arbejder sammen med AK Nygart, som vi henviser til for videre vurdering og behandling. Du kan læse mere om behandlingerne hos AK Nygart, som har erfaring med vægttabspatienter. På siden finder du før og efter billeder og kan også booke en forundersøgelse hos en kirurg. AK Nygart blev stiftet af Jesper Nygart i 1997. Siden solgte Jesper klinikkerne til en kapitalfond i 2016. AK Nygart er nu en del af Akademikliniken – Nordens største udbyder af kosmetiske behandlinger.

FIT for LIVETs kunder får 15% rabat på vægttabsrelaterede operationer hos AK Nygart. Rabatten gælder selve operationen. Der betales fuld pris for patientforsikring, narkose mv.

Anden medicin

Information om andre typer medicin

FIT for LIVET anvender altid den nyeste og mest effektive, godkendte vægttabsmedicin for at kunne give vores patienter de bedste resultater.

Der findes forskellige typer af medicin til behandling af vægttab. Her kan du læse mere om andre medicintyper:

Saxenda

Rybelsus