Alt om behandlingen - FAQ

Overvægt er et stort sundhedsmæssigt problem, da det øger risikoen for en række livsstilssygdomme. Ved medicinsk vægttab hjælper vægttabspræparater dig med at opnå og opretholde vægttab.

Du kan læse meget mere om, hvem der kan få medicinsk vægttab her

Nedenfor finder du svar på mange andre væsentlige spørgsmål om behandling med Wegovy®.

Medicinen skal tages som indsprøjtning en gang om ugen. Det har ikke nogen væsentlig betydning, om den indsprøjtes morgen, middag eller aften. Såfremt man har bivirkninger som fx kvalme, kan man eventuelt tage medicinen om aften.

De færreste afspritter området forinden injektionen.

Få demonstreret af speciallæge Jesper Nygart, hvordan du injicerer dig selv herunder:

Efter din første konsultation kan du forvente, at der vil være recepter klar den næstkommende hverdag.

Der vil være følgende recepter klar:

0,25 mg sprøjte (til 4 uger)
0,5 mg sprøjte (til 4 uger)
1 mg sprøjte (til 4 uger)
1,7 mg sprøjte (til 4 uger)
2,4 mg sprøjte (til 4 uger)

Du vil kunne nøjes med at hente 1 sprøjte ad gangen.

Du kan godt fortsætte på en dosis længere end 4 uger, hvis du oplever god effekt, eller hvis du har bivirkninger. Oplever du bivirkninger eller ønsker at fortsætte på en dosis, kontakt os da via: https://www.laegekontakt.dk/login

Følger du optrapningen efter planen, må du godt give besked, når den sidste sprøjte hentes via: https://www.laegekontakt.dk/login

Recepter kan forventes at være klar 2 til 3 hverdage efter henvendelse.

NB! Når du henter på apoteket, skal du være opmærksom på at få den korrekte dosis, nogle gange bliver den forkerte udleveret.

Er du som udgangspunkt sund og rask, tager vi ikke blodprøver, medmindre der opstår bivirkninger, ved mistanke om lavt stofskifte, PCOs, eller hvis effekten af medicinen ikke er som forventet.

Blodprøver via FIT for LIVET koster et gebyr på mellem 450-540 kr. afhængigt af antallet. Såfremt du af den ene eller anden årsag ønsker at få taget blodprøver, er du velkommen til at bestille dem hos os.

Alle starter med Wegovy® 0,25 mg, og derfra sker der en gradvis optrapning af doseringen op til vedligeholdelsesdosis på 2,4 mg.

Læs meget mere om Wegovy® optrapning her.

Når man starter på Wegovy® kan man opleve forbigående bivirkninger. Der er også en række sjældne bivirkninger. Det er vigtigt at kende til de mulige bivirkninger.

Læs om Wegovy® bivirkninger her.

Kvalme og opkastning er en bivirkning ved Wegovy®. Det er normalt at opleve ‘æggebøvser’ forud for opkastning. Der er flere ting, du kan gøre, hvis du oplever kvalme og opkastning. Du kan blandt andet reducere måltidets størrelse, undgå kulsyre, alkohol og drikke rigeligt med vand. Du kan også ændre tidspunktet, hvor du indsprøjter. 

Få mange flere tips og tricks til at håndtere kvalme og opkastning her.

Mange, der tager Wegovy®, oplever forstoppelse som bivirkning. Det er helt normalt, men kan være rigtig irriterende. Der er heldigvis en del, man kan gøre for at afhjælpe generne.

Læs om, hvad man kan gøre ved forstoppelse her. 

Prøv at undgå:

  • Krydrede fødevarer, frugt, alkohol og koffein indtil 48 timer efter, at alle symptomer er forsvundet
  • Tyggegummi der indeholder sorbitol
  • Mælk i 3 dage efter symptomerne forsvinder. Du kan spise ost eller yoghurt med probiotika

Prøv at:

  • Drikke masser af vand eller en rehydreringsdrik
  • Tage små bidder af salte kiks
  • Tage Wegovy® med 12 dages interval i stedet for 7 dages interval. Næste gang indsprøjter du Wegovy® med 9 dages interval. Tredje gang og fremefter indsprøjter du med de sædvanlige 7 dages intervaller

Sådan kan vi hjælpe:

  • Tal med os, hvis du har vedvarende diarré
  • Du må ikke tage anden medicin mod diarré uden først at tale med os eller apotekspersonalet

Hovedpine er en bivirkning, der kan opstå under optrapning eller for høj dosering med Wegovy®.

Vores mål er at optrappe din dosis i et tempo, som ikke giver dig bivirkninger, samtidigt med at du kommer tilstrækkeligt op i dosis for at få en god effekt.

Der er ingen grund til at lide med disse midlertidige bivirkninger, og derfor vil FIT for LIVET justere enten intervallet for indsprøjtning (typisk syv dage), sætte dig et trin ned i dosis eller begge dele på en gang. Du kan læse mere om det under Wegovy bivirkninger (længere oppe).

Men husk at drikke en masse vand. Hovedpine kan også være et tegn på dehydrering.

Når du tager Wegovy®, er det vigtigt at være meget opmærksom på dit indtag af søde sager fx slik og sodavand. Et stort kalorieindtag fra usunde og næringsfattige ting, vil nemlig betyde, at du kan indtage en mindre mængde næringsrig mad, ligesom du kan risikere at skulle have en unødvendig høj dosis. 

Læs mere om trangen til søde sager, og hvordan du håndterer den, når du tager Wegovy® her.

Når du tager Wegovy®, vil du opleve en mindre trang til usund mad. Wegovy® hjælper nemlig med at kontrollere trangen.

Læs mere om trangen til usund mad og Wegovy®, og hvordan det bidrager til kontrol af trangen til usund mad her.

Når du tager Wegovy® behøver du ikke følge en bestemt kostplan. Men kosten er en vigtig del af dit vægttab, og derfor er der en række ting, du skal tænke over i forhold til valg af madvarer, portionsstørrelser osv.

Læs mere om kost og Wegovy® her. 

Medicinsk vægttab kan hjælpe dig med at opnå og fastholde vægttab. Ved at kombinere GLP-1 lignende medicin med rådgivning i sund livsstil opnås et 3 gange højere vægttab, end hvis man kun vejledes om sund livsstil. Det viser et anerkendt studie. Et godt mål er 1 kilos vægttab pr. uge. Det er vigtigt, at det ikke går for hurtigt. Vores mål er netop at hjælpe dig til et vægttab, du kan fastholde. For livet.

Wegovy® er effektivt, når man skal tabe sig, men det er ikke en hurtig løsning. Det kræver nemlig en hverdag med færre kalorier og mere motion, hvis man skal tabe sig og holde vægten nede. Et studie har vist, at folk, der kombinerer kaloriefattig kost og motion med Wegovy® taber seks gange mere vægt end dem, der kun spiser færre kalorier og øger deres fysiske aktivitet.

Læs mere om, hvad du kan forvente af et vægttab med Wegovy® her.

Det er forskelligt, hvor længe man skal tage Wegovy®. Nogle kan begynde nedtrapningen af Wegovy® efter det maksimale vægttab efter omkring 68 uger, mens andre må forvente behandling hele livet.

Læs meget mere om, hvor længe man skal tage Wegovy® her.

Gode vaner og rutiner er vigtige under et vægttab. Gode vaner handler ikke kun om motion og kostvaner. Også søvn, stress og tid i naturen er vigtige parametre, når det kommer til gode og sunde vaner for et vægttab.

Læs meget mere om gode vaner for et vægttab her. 

En klassisk behandling af overvægt har hidtil handlet om livsstilsændringer, kostreduktion og motion. Men selv om du tæller kalorier, bevæger dig mere og får et hurtigt vægttab, kan resultatet være næsten umuligt at fastholde. Det skyldes, at din hjerne belønner dig, hver gang du spiser, og fordi du ikke føler dig helt mæt, gør den derfor alt for, at du tager på igen. Uanset hvor meget du løber og skruer ned for madindtaget.

Et puf i den rigtige retning til et sundt og varigt vægttab kan derfor være medicinsk vægttab, der regulerer din sult. Sammen med simple kostguides og motiverende livsstilscoaching kan du selv tage kontrollen over din overvægt.

Regelmæssig motion er dog altid en god idé som en understøttende rolle i slankeprocessen. Motion har nemlig også vist at kunne reducere visse risikofaktorer forbundet med overvægt, selvom vægten ikke går ned.

Wegovy® er nu en del af dit liv, og du skal have skabt nogle gode, sunde rutiner, som fungerer for dig. Der er ikke én rigtig måde, og det er vigtigt at prøve sig frem og finde det, som passer til dig.

Få inspiration til hvordan du skaber en rutine, som fungerer for dig her.

Sygeforsikringen DANMARK er en privat forsikring.

Hvis du er i gruppe 1 eller 2 dækker DANMARK 50% af dine udgifter til Wegovy. Er du i gruppe 5 får du 25% refunderet.

Hvis du ønsker at skifte gruppe hos DANMARK skal du klikke her:  https://www.sygeforsikring.dk/gruppeskift

Prisen på Wegovy® bliver fastsat af Novo Nordisk, staten og apotekerne. Din endelige pris på Wegovy® afhænger af den dosis, du skal have. 

Læs meget mere om priserne og om, hvad Wegovy® koster her.

Wegovy® er receptpligtig medicin. Det betyder, at du skal have det ordineret af en læge, før du har mulighed for at købe det. Det er derfor ikke muligt at købe Wegovy® i håndkøb.

Med et medlemskab hos FIT for LIVET får du ordineret medicinen på recept. 

Læs meget mere om recept på Wegovy® her.

Efter et stort vægttab, hvor man har tabt mange kilo, oplever nogle patienter problemer med overskydende slap og løs hud, som ikke trækker sig sammen af sig selv. Her kan en hudreducerende operation være en løsning, hvor huden bliver reduceret og opstrammet. AK Nygart tilbyder plastikkirurgi efter vægttab, hvor bodylift, brystløft, fedtsugning af arme, mave og lår er særligt efterspurgte efter et større vægttab. FIT for LIVET arbejder sammen med AK Nygart, som vi henviser til for videre vurdering og behandling. Du kan læse mere om behandlingerne hos AK Nygart, som har erfaring med vægttabspatienter. På siden finder du før og efter billeder og kan også booke en forundersøgelse hos en kirurg. AK Nygart blev stiftet af Jesper Nygart i 1997. Siden solgte Jesper klinikkerne til en kapitalfond i 2016. AK Nygart er nu en del af Akademikliniken – Nordens største udbyder af kosmetiske behandlinger.

FIT for LIVETs kunder får 15% rabat på vægttabsrelaterede operationer hos AK Nygart. Rabatten gælder selve operationen. Der betales fuld pris for patientforsikring, narkose mv.

FIT for LIVET anvender altid den nyeste og mest effektive, godkendte vægttabsmedicin for at kunne give vores patienter de bedste resultater.

Der findes forskellige typer af medicin til behandling af vægttab. Her kan du læse mere om de andre medicintyper:

 

Scroll to Top