Start nu

Diabetesmedicin

Ozempic® diabetesmedicin
fra Novo Nordisk

Ozempic® fra Novo Nordisk er beregnet til patienter med sukkersyge (diabetes type 2), men er også effektivt som medicin til vægttab.

Ozempic® er godkendt til personer med et BMI over 30 eller et BMI fra 27 og mindst én vægtrelateret følgesygdom.

FIT for LIVET tilbyder ikke behandling med Ozempic®, da medicinen kun er forbeholdt diabetespatienter.

Hvad er Ozempic®?

Ozempic® er et lægemiddel fra Novo Nordisk, der oprindeligt blev udviklet til behandling af diabetes type 2. Ozempic® viste sig siden også at være effektivt som vægttabsmedicin til behandling af overvægt.

Medicinen indeholder det aktive molekyle Semaglutid, som er appetitdæmpende. Ozempic® har været registreret i EU og i Nordamerika siden 2017.

Medicinen virker ved at regulere blodsukkeret og sænke appetitten. Ozempic® tages som injektion en gang om ugen og fås på recept. Medicinen kan understøtte et varigt vægttab i kombination med en sund diæt og motion.

Hvordan virker Ozempic®?

Ozempic® indeholder det aktive molekyle Semaglutid, som efterligner kroppens eget appetitregulerende tarmhormon, glucagon (GLP-1). Når man spiser, hæmmes frigørelsen af glucagon, mens frigørelsen af insulin i bugspytkirtlen stimuleres. Hormonet øger mæthedsfornemmelsen, frigiver maden langsommere i tarmene og sænker blodsukkeret.

Ozempic® giver samtidig en nedsat trang til sød og fedtholdig mad. Man vil dermed indtage færre kalorier og tabe sig i vægt. Ozempic® anvendes som et supplement i et vægttabsforløb i kombination med en livsstilsændring, der indebærer sunde kostvaner og motion. Medicinen injiceres 1 gang om ugen i lår, mave eller overarm via en tynd engangsnål.

Hvad er forskellen
på Ozempic® og Wegovy®?

Ozempic® er hovedsageligt beregnet til behandling af diabetes, men bruges også som vægttabsmedicin. Wegovy® er primært målrettet specifikt til behandling af svær overvægt. Begge lægemidler produceres af Novo Nordisk og indeholder det aktive molekyle Semaglutid.

Den anbefalede ugentlige dosis er mindre for Ozempic®, som har et lavere indhold af Semaglutid. Ozempic® findes i 3 forskellige doser: 0,25 mg, 0,50 mg, 1,00 mg. Wegovy® findes i 5 forskellige doser: 0,25 mg, 0,50 mg. 1,00 mg, 1,7 mg og 2,4 mg. Derudover er de to medicintyper identiske og tages ugentligt via en receptpligtig injektion.

Er Ozempic® sikkert
som vægttabsmedicin for ikke-diabetikere?

Ja. Medicinen blev oprindeligt udviklet som diabetesmedicin til sukkersygepatienter. Ozempic® virker stabiliserende på blodsukkeret. Som sidegevinst har medicinen en appetitdæmpende effekt, som gavner overvægtige, der ønsker medicinsk hjælp til at opnå et vægttab. Et vægttab kan mindske risikoen for at udvikle diabetes type 2 og vægtrelaterede følgesygdomme, hvis man er i risikozonen som overvægtig.

Er du usikker på, om du egner dig til et vægttabsforløb hos os? Så anbefaler vi dig at kontakte os helt uforpligtende, så vi kan vejlede og vurdere, om du er egnet til behandlingen.

Vi udskriver ikke Ozempic®, da det kun er til diabetespatienter. 

Hvor hurtigt virker Ozempic®?

Det er vigtigt, at vægttabet er stabilt og ikke sker alt for hurtigt. Et godt vægttabsmål er 1 kilo ugentligt. Vores ønske er at hjælpe dig med at opnå og vedligeholde et sundt vægttab og en forbedret livsstil. Ifølge et anerkendt studie kan man opnå et 3 gange større vægttab ved at kombinere vægttabsmedicin, vejledning og en sund livsstil i forhold til, hvis man kun blev vejledt om en sund livsstil.

Er det nødvendigt at ændre livsstil?

Vægttabsmedicin som Ozempic® er tiltænkt som et supplement til et vægttab. Hos FIT for LIVET ser vi medicinen som et startskud og en støtte til en sundere livsstil.

For at opnå et stabilt og optimalt vægttabsforløb kræver det mere end vægttabsmedicin alene. En livsstilsændring med kaloriefattig diæt, gode spisevaner og motion er derfor en optimal forudsætning for at opnå og fastholde et sundt og effektivt vægttab.

Hvem kan få Ozempic®?

For at blive godkendt til Ozempic®, skal du have et BMI på mindst 30 eller et BMI på 27 med mindst én vægtrelateret sygdom, fx:

Forhøjet blodtryk eller kolesterol – hjertekarsygdomme – søvnapnø – prædiabetes, PCOs – vægtrelateret cancer (brystkræft, spiserør, tyk-og endetarm, livmoder, m.fl) – vægtrelaterede smertetilstande i led – stort taljemål, dvs. mænd over 102 cm og kvinder over 88 cm.

Har du diabetes, er gravid, ammer eller påtænker graviditet i nær fremtid, må du ikke tage vægttabsmedicin med Semaglutid.

Er der andre relevante sundhedsforhold, kan det have betydning for, om du bør behandles med Ozempic®. Dette beror på en lægefaglig vurdering af den behandlingsansvarlige læge. Vi bruger FDAs og ikke EU standard, som er strengere.

Vi udskriver ikke Ozempic®, da medicinen kun er beregnet til diabetespatienter.

Hos FIT for LIVET er vi klar til at hjælpe med at besvare dine spørgsmål. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til behandlingen eller vores ydelser.

Din BMI fortæller
om du er egnet til
medicisk vægttab

Før du kan tilmelde dig FIT for LIVET, skal vi sikre, at du er egnet til medicinsk vægttab. Bestil abonnement og kom i gang nu.

BMI beregner

Weight

ft
in
lbs

BMI

BMI

Du er undervægtig og ikke egnet til medicinsk vægttab

Du er normalvægtig og ikke egnet til medicinsk vægttab

Du er lettere overvægtig, men ikke umiddelbart egnet til medicinsk vægttab. Såfremt du har nogle gener eller risikofaktorer, som vi ikke er klar over, kan du skrive til os:

KONTAKT OS

Du er overvægtig og måske egnet til medicinsk vægttab, såfremt du har risikofaktorer som fx:

  • Forhøjet blodtryk
  • Forhøjet kolesterol
  • Hjerte-kar-sygdomme
  • Søvnapnø
  • Vægtrelateret cancer (brystkræft, spiserør, tyk-og endetarm, livmoder, m.fl)
  • Vægtrelaterede smertetilstande i led
  • Stort taljemål dvs mænd over 102 cm og kvinder over 88 cm. Korrekt måling af taljemål.
  • Prædiabetes
  • PCOs

BESTIL NU

Du er i fedmeklasse 1, hvilket betyder, at du har stor risiko for sygdom og derfor er egnet til medicinsk fedmebehandling.

BESTIL NU

Du er i fedmeklasse 2, hvilket betyder, at du har meget stor risiko for sygdom og derfor er egnet til medicinsk fedmebehandling.

BESTIL NU

Du er i fedmeklasse 3, hvilket betyder, at du har ekstrem stor risiko for sygdom og derfor er egnet til medicinsk fedmebehandling.

BESTIL NU

OBS: Såfremt du har diabetes, er gravid, ammer eller påtænker snarligt at blive gravid, er du ikke egnet til medicinsk vægttab.

Er der bivirkninger ved Ozempic®?

Som ved al anden medicin kan der opstå bivirkninger ved behandling med Ozempic®. Disse bivirkninger vil oftest være forbigående og i opstarten, milde til moderate og af få dages varighed. De almindelige bivirkninger er relateret til mave-tarm-regionen, fx: kvalme, opstød, opkastning, forstoppelse, diarre, mavesmerter eller svie i øverste del af maven.

Mavelammelse (gastroparese)

En anden mulig bivirkning ved brug af GLP-1-midler som Ozempic® er gastroparese, som er en delvis lammelse af mavesækken. Lammelsen forsinker tømning af mad og drikke fra mavesækken til tarmen. Behandling af mavelammelse indebærer – udover diæt og evt. medicin mod fx kvalme – at gå ned i dosis eller udskyde intervallerne mellem doserne.

Oplever du mere udtalte eller længerevarende bivirkninger, skal du ikke tøve med at kontakte os. Vi er her for at hjælpe dig og vil med glæde vejlede dig i at reducere dine gener. Efter mere end 3.000+ behandlingsforløb med vægttabsmedicin har vi udviklet effektive metoder til at nedsætte bivirkningerne.

Hvad koster Ozempic®?

4 doser svarende til 4 ugers behandling: 0,25 mg, 0,50 mg og 1,00 mg koster ca. 1.320,-

Priserne kan variere på grund af parallelimport og pakningsstørrelse.

Kan jeg få Ozempic® i håndkøb?

Ozempic® er receptpligtig og skal derfor ordineres af en læge.

Kan jeg få tilskud til Ozempic®?

Der gives ikke tilskud til receptpligtig medicin som Ozempic® til behandling af svær overvægt af det offentlige. Er du medlem af den private sygeforsikring “danmark”, kan du få tilskud til Ozempic®.

Spørgsmål & svar

Er medicinsk vægttab noget for mig?

Overvægt udgør en betydelig sundhedsrisiko, da den øger sandsynligheden for en række livsstilssygdomme.

Ved medicinsk vægttab hjælper vægttabspræparater dig med at opnå og bevare dit vægttab.

Du kan læse om, hvem der kan få medicinsk vægttab.

Her finder du information om medicinen: Wegovy

Hvordan indsprøjter jeg Wegovy®?

Medicinen skal tages som indsprøjtning en gang om ugen. Det har ikke nogen væsentlig betydning, om den indsprøjtes morgen, middag eller aften. Såfremt man har bivirkninger som fx kvalme, kan man eventuelt tage medicinen om aften.

De færreste afspritter området forinden injektionen.

Få demonstreret af speciallæge Jesper Nygart, hvordan du injicerer dig selv herunder:

Hvilke bivirkninger har Wegovy®?

Når du starter på Wegovy® kan du opleve forbigående bivirkninger. Der er også en række sjældne bivirkninger. Det er vigtigt at kende til de mulige bivirkninger.

FIT for LIVET har et stort erfaringsgrundlag i håndtering af bivirkninger baseret på over 3.800 medicinske vægttabsforløb.

Læs om bivirkningerne her

Hvor effektivt er et medicinsk vægttab?

Medicinsk vægttab kan hjælpe dig med at opnå og fastholde vægttab. Ved at kombinere GLP-1 lignende medicin med rådgivning i sund livsstil opnås et 3 gange højere vægttab, end hvis man kun vejledes om sund livsstil. Det viser et anerkendt studie. Et godt mål er 1 kilos vægttab pr. uge.

Det er vigtigt, at det ikke går for hurtigt. Vores mål er netop at hjælpe dig til et vægttab, du kan fastholde. For livet.

Hvad koster Wegovy®?

Prisen på Wegovy® bliver fastsat af Novo Nordisk, staten og apotekerne.
Din endelige pris afhænger af den dosis, du skal have.

Se, hvad Wegovy® koster her

Billede af Maria efter træning

Inden jeg startede mit medicinske vægttabsforløb, havde jeg flere bekymringer, som jeg set i bakspejlet ikke havde behøvet at være så nervøs for.

– Maria –