Start nu
Start nu

Slik og søde sager

Wegovy® og søde sager

Med Wegovy® vil du føle dig mindre sulten og derfor spise mindre mad. Sukker og søde sager bidrager ikke med næring, men med ekstra kalorier. Det kan mindske effekten – så din dosis bliver højere og dermed dyrere.

Hvad med søde sager, når jeg tager Wegovy®?

Når du spiser slik, kager eller drikker sodavand og store mængder juice, får du en masse letoptageligt sukker, som ikke giver væsentlig mæthedsfornemmelse. Det betyder, at du kan indtage uanede mængder sukker uden om ”Wegovy®-systemet”.

Det er derfor vigtigt at være opmærksom på sit indtag af søde sager fra slik og læskedrikke. Hvis du for eksempel spiser en stor pose vingummibamser, skal du løbe mere end 10 kilometer for at brænde de overskydende kalorier af den dag. Men gør du det? Hvis du på forhånd ved, at du ikke løber de cirka 10 kilometer, så vil effekten af Wegovy® mindskes betydeligt, ligesom dit vægttab vil kunne tage længere tid.

Søde sager = højere dosis

Mange af dem, der har et BMI på mellem 27-30, behøver ikke fuld dosis af Wegovy®, men for eksempel kun 0,5 mg eller 1,0 mg for at opnå et godt resultat. Men hvis man har et vedvarende stort kalorieindtag fra slik, sodavand og andre læskedrikke, vil det kræve en højere dosis. I sidste ende skal Wegovy® måske optrappes til den maksimale dosis på 2,4 mg. Det er ikke optimalt, for det betyder, at man så skal indtage mindre nærende mad for at kunne spise de søde sager.

Økonomisk vil et stort indtag af søde sager derfor også have en betydning. Hvis man skal have en højere dosis Wegovy®, skal man betale merpris på apoteket. Fra 1 mg til 2,4 mg på ca. 1.000,- kr. per uge vil det kunne betyde ekstraudgifter på 13.000 kr.

Med Wegovy® vil du blive langsommere sulten og hurtigere mæt, især hvis du spiser langsomt. Du kan regne med en reduktion af dit madindtag på fx 30%, fordi du bliver hurtigere mæt.

Tips til at håndtere trangen til søde sager

  • Tag en beslutning om generelt ikke at have de søde sager derhjemme. Mange mennesker kan have svært ved at styre deres indtag af søde sager, hvis de har det liggende. Derfor er det en god idé ikke at have det tilgængeligt hjemme.
  • Lav aftaler med din øvrige familie, fx børn og partner om, at de søde sager kun indkøbes fx i weekenden og kun i mindre mængder. Så ligger der ikke rester, du senere kan gå og spise af i ugens løb. Det er vigtigt, at du har din families fulde støtte til dit projekt om at tabe dig.
  • Hold dig fra lightprodukter, selvom de er kaloriefrie. Det fastholder din craving for søde sager.
  • Hvis du får en trang til søde sager, kan lidt mørk chokolade være en løsning. Mørk chokolade har i mindre mængder en positiv effekt på sundheden. Hvis du kan nøjes med et enkelt stykke en gang imellem.

“Hvis jeg selv får lyst til søde sager, tager jeg et fiberrigt WASA Sport+ knækbrød med et tyndt lag smør og et tyndt lag honning eller marmelade. Så fylder det lidt mere, og har en gunstig effekt på forstoppelse, som er en hyppig bivirkning under optrapning af Wegovy®.”

Læs: FIT for LIVETs patientundersøgelse om mindsket trang til søde sager med Wegovy®

Sådan kan vi hjælpe dig

Det er og bliver dig, som skal beslutte dig for at gøre det. Vi kan hjælpe dig med gode råd, dosering, bivirkninger osv. Og vi tilbyder dig et næsten ”smertefrit”vægttab, der bidrager til din sundhed og livskvalitet.

Vi kommer selvfølgelig ikke til at udskamme dig, hvis du ikke følger vores råd, for det er dit liv og dine valg, men som medlem hos FIT for LIVET har du aktivt besluttet dig for at gøre noget ved din vægt, og du betaler for dyr medicin. Så det er måske lige nøjagtig nu, at tiden er til at gøre op med de dårlige vaner én gang for alle.

Hør Jesper Nygart fortælle om medicinsk vægttab

Jesper Nygart er speciallæge i almen medicin og har stiftet FIT for LIVET. Han har selv kæmpet mod overvægt i hele sit voksne liv, indtil han startede på vægttabsmedicin. Her oplevede han hurtigt epokegørende resultater.

Selvom man mister appetitten, er det stadig vigtigt at få tilført den nødvendige mad. For at kroppen kan tabe sig, er det korrekt, at vi skal være i kalorieunderskud, men samtidig skal kroppen stadig have brændstof i form af mad for at kunne tabe sig

– Stine –