Start nu
Start nu
Lilly-Penne_Mounjaro_800x800

Mounjaro

Mounjaro® i Danmark

Mounjaro® fra amerikanske Eli Lilly er godkendt til behandling af type 2-diabetes i USA og EU – og dermed også Danmark. Det aktive virkningsstof i medicinen er Tirzepatid. Du kan læse mere om pris, effekt og bivirkninger her.

Hvad er Mounjaro®?

Mounjaro® er diabetesmedicin fra det amerikanske medicinalfirma Eli Lilly. Medicinen blev godkendt af de amerikanske og europæiske sundhedsmyndigheder (FDA og EMA) til behandling af type 2-diabetes i 2022. Mounjaro® bruges som et supplement til sund kost og motion til at regulere blodsukkeret (glukosen) og til vægtkontrol.

Indholdsstoffet Tirzapatid er effektivt til vægtkontrol. Det har fået navnet Zepbound®, når det udskrives som medicin til vægttab.

Hvem kan få Mounjaro®?

Mounjaro® er godkendt til vægttab og vægtkontrol til overvægtige med en BMI over 30 eller en BMI over 27 og mindst én vægtrelateret risikofaktor. Medicinen er tiltænkt som et supplement til sund kost og motion.

Kan jeg få Mounjaro® i Danmark?

Mounjaro® er endnu ikke kommet til Danmark og kan pt. ikke købes, selvom medicinen er godkendt i EU.

Hvor kan jeg købe Mounjaro®?

Mounjaro® er receptpligtig og vil kunne fås på apoteket.

Hvordan virker Mounjaro®?

Det aktive indholdsstof hedder Tirzepatid og efterligner de to tarmhormoner, GLP (glukagon-like peptide 1) og GIP (gastric inhibitory polypeptid). De to hormoner virker ved at hæmme mavesækkens tømning og stimulere fedtmetabolismen. Derudover regulerer de blodsukkerniveauet ved at øge insulinudskillelsen, når blodsukkeret er højt, og hæmmer frigivelsen af glukagon.

Kan Mounjaro® give vægttab®?

Da medicinen forsinker mavesækkens tømning, giver det en længerevarende mæthedsfølelse og nedsætter sultfølelsen, som kan hjælpe med at opnå et vægttab. I slutningen af 2023 blev Tirzepatid også godkendt til behandling af overvægt i USA under navnet Zepbound®. Lige nu afventes godkendelsen i EU, og dermed Danmark, som forventes i 2024.

Hvad er forskellen på Mounjaro® og Ozempic®?

Diabetesmidlet Ozempic® indeholder det aktive virkningsstof Semaglutid, mens Mounjaro® indeholder virkningsstoffet Tirzepatid.

Hvad er forskellen på Mounjaro® og Wegovy®

Mounjaro® indeholder Tirzepatid, mens vægttabsmidlet Wegovy® indeholder Semaglutid. Begge præparater regulerer blodsukkeret og fremmer et vægttab. Men de er forskellige i virkning og effektivitet. Tirzepatid stimulerer både GIP- og GLP-1 receptorerne, mens Wegovy®s virkningsstof kun stimulerer GLP-1 receptorerne.

Hvilke bivirkninger har Mounjaro®?

Almindelige bivirkninger er:

Kvalme, mave-tarm-gener som opkastning, diarre og forstoppelse. Derudover kan man opleve hjertebanken, svimmelhed og hårtab.

De ikke-almindelige bivirkninger er:

Betændelse i bugspytkirtlen og galdeblæren, som er set hos 0,1-1% af patienterne.

Recept og dosering

Mounjaro® er receptpligtig medicin. Medicinen tages som injektion i armen, låret eller maven en gang om ugen.
Hvis man er diabetespatient, er medicinen tilskudsberettiget. Mounjaro® findes i 3 doser: 2,5 mg, 5 mg og 7,5 mg Tirzepatid.

Hvad koster Mounjaro®?

Prisen på Mounjaro® ligger på mellem ca. 3.200-3.800 kr:

  • 2,5 mg koster 3.208,85 kr.
  • 5 mg koster  3.510 kr.
  • 7,5 mg koster 3.810 kr.

Kilde: Min Medicin (Dansk Lægemiddel Information) med gældende priser fra den 8. juli 2024.

_BUS7469_MitWerk_Maria-Spejling_Square

Inden jeg startede mit medicinske vægttabsforløb, havde jeg flere bekymringer, som jeg set i bakspejlet ikke havde behøvet at være så nervøs for.

Hvorfor vælge FIT for LIVET?

Hos FIT for LIVET ønsker vi at hjælpe mennesker på vej til et varigt vægttab med skræddersyet lægefaglig rådgivning og den nyeste godkendte vægttabsmedicin.

Du får et kompetent team af vægttabseksperter, som guider dig sikkert gennem et realistisk og effektivt vægttab med færrest mulige gener og bivirkninger.