Start nu
Start nu
heidi før og efter
heidi før og efter

Heidi 52 ÅR

Heidi tabte 15 kilo

“Jeg synes, det sværeste er udenforstående menneskers
dømmende kommentarer om Wegovy. Fordi mange tror,
man bare kan lukke munden og tabe sig.”

Heidis historie

"Vægttabet har gjort, at mine smerter er blevet bedre. Og jeg har det bare generelt bedre med mig selv, når jeg ikke er overvægtig."

For cirka et år siden havde jeg taget 15 kilo på inden for maksimalt et år. Vægtøgningen skyldtes min medicin, THC, som øger sulten og giver kronisk sult.

Jeg prøvede selvfølgelig først, om jeg kunne gøre noget selv for at tabe mig. Men på grund af den konstante sult var det ret vanskeligt.

Jeg gav Wegovy et forsøg

Jeg havde hørt og læst en masse på nettet om Wegovy. Og havde tænkt frem og tilbage, om jeg overhovedet skulle forsøge at begive mig ud i det.

Derudover lider jeg af kroniske smerter, som blev forværret af min øgede vægt. Jeg kunne mindre og mindre hver dag, så jeg var NØDT til at gøre noget.

Jeg så en del henvisninger til FIT for LIVET, og skrev ind for at høre om mine muligheder, da min BMI jo lå mellem 27 og 30.

Jesper ringede til mig, og vi fik en rigtig god snak om min situation. Jeg fik at vide, at jeg var i målgruppen og godt kunne få lov at starte på Wegovy.

Så jeg gik i gang med forløbet.

Hvem kan få vægttabsmedicin?

Man kan være egnet til medicinsk vægttab, hvis man har et BMI mellem 27-30 og samtidig vægtrelaterede helbredsproblemer (fx forhøjet blodtryk, prædiabetes, unormale niveauer af fedtstoffer i blodet etc.).

Mine erfaringer med medicinen

Fra dag 2 begyndte jeg at opleve nedsat appetit. Jeg begyndte nøje at beregne mit kalorieindtag og skrev alt ned, hvad jeg spiste. Det hjalp mig med at få et mere detaljeret overblik over min kost og mine spisevaner.

På trods af sult sommetider (hvor jeg ofte spiste det forkerte), så faldt min vægt stille og roligt.

Effekt af medicinen

Effekten af vægttabsmedicin kan variere, og nogle personer mærker en virkning allerede efter første dosis. FIT for LIVETs erfaring er dog, at de fleste først oplever effekt ved doser på 0,50 eller 1 mg (startdosis er 0,25 mg).

Hvis du overvejer et forløb

Mange er bange for at starte pga. de bivirkninger, som der bliver skrevet meget om i mange diskussions-grupper. Men det er ikke alle, som er ens, så bare spring ud i det og afprøv det på egen krop. Man kan altid stoppe igen, HVIS man får slemme bivirkninger.

Men FIT for LIVET er rigtig søde til at hjælpe en igennem og afprøve ”ting” for at se, om dét kan virke, kan jeg læse mig til fra andres erfaringer (selv har jeg ikke oplevet bivirkninger).

Status efter 10 måneder

I dag behøver jeg ikke at skrive alt ned længere, da jeg har fået et rimelig godt overblik nu.

Jeg har stadig dage, hvor jeg er skrupsulten uden grund.

Jeg får stadig voldsom craving efter chokolade. Men en snak med FIT for LIVETs diætist gav mig nogle gode råd, som jeg forsøger at ”afprøve”. Det er ikke sikkert, det virker, da det godt kan være vægttabsmedicinen, som ”overtrumfer” THC.

Og nu, cirka 10 måneder efter opstarten på forløbet, har jeg tabt 15-16 kilo. Jeg er nu vægtmæssigt der, hvor jeg gerne vil være.

Jeg kan igen udføre de samme aktiviteter som for 2 år siden.

Smerter vil jeg altid have, da de er kroniske, men de er blevet mindre intense på grund af den vægt, jeg har tabt.

Vægttabet har gjort, at mine smerter er blevet bedre. Og jeg har det bare generelt bedre med mig selv, når jeg ikke er overvægtig.

Udtrapning og vedligeholdelse

Jeg er på 0,75 mg nu, og jeg forsøger at trappe stille og roligt ud ved at tælle klik. Og hvis det ikke virker, så bliver jeg på 1,0 mg resten af livet. Min medicin gør, at jeg altid vil være kronisk sulten, så jeg ved ikke, om jeg kan undvære Wegovy.

Læs: Ny dansk forskning viser, at motion kan hjælpe med at holde vægten efter vægttabsmedicin

"Jeg har set, hvordan denne medicin kan ændre liv, og det motiverer mig til at dele min erfaring gennem FIT for LIVET"